fbpx

Leggyakoribb szoftverfejlesztési feladatok

Webfejlesztés


A böngészőből elérhető webalkalmazások kényelmes alternatívát kínálnak a felhasználók számára. Gondolhatunk egy fodrászat online időpontfoglaló rendszerére, vagy egy webshop alkalmazásra. Partnereink számára back- és front-end fejlesztést egyaránt vállalunk, figyelve mind a szerver-, mind az ügyféloldali felhasználói élményre.

Alkalmazásfejlesztés


Nem minden alkalmazás érhető el a böngészőből, sőt esetenként ezek egészen láthatatlan módon könnyítik meg életünket. Ilyenek irányítják például a banki rendszereket, tranzakciókat. Összetettebb alkalmazások javítását, továbbfejlesztését, vagy megírását is vállaljuk.

Tesztelés, tesztautomatizáció


Szoftverfejlesztési folyamatunknak természetesen részét képezi a tesztelés és a hibajavítás. Vannak azonban esetek, amikor csak ezt a folyamatot kéri tőlünk a megrendelő. Ebben az esetben egyéneket és csapatot egyaránt tudunk biztosítani.

Alkalmazásüzemeltetés, utógondozás


Gyakran előfordul, hogy egy cég alkalmazásüzemeltető nélkül marad. Ennek oka lehet elégedetlenség de akár a partner megszűnése is. Amennyiben továbbra is biztonságban szeretné tudni alkalmazását, keressen minket bizalommal! Cégünk meglévő szoftverek gondozását, továbbfejlesztését is vállalja.

Miért válasszon minket?

Miért válasszon minket?

  • Modern technológiák: a legújabb szakmai irányokat követve dolgozunk, minőségi megoldásokat szállítunk.
  • Ügyfélközpontúság: együtt gondolkodunk Ügyfeleinkkel, támogatjuk terveiket és igényeikre szabott opciókat kínálunk fel.
  • Gyorsaság: az agilis szoftverfejlesztés lehetővé teszi a hatékony tervezést, az Ügyfél visszajelzései alapján alakítható a fejlesztési folyamat.
  • Teljeskörű problémamegoldás: cégünknél tervezünk, fejlesztünk, tesztelünk, üzemeltetünk – olyan rendszereket adunk át, melyek kialakítását gondos tervezés és alapos tesztelés előzte meg.

Felkeltettük érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!

Szoftverfejlesztési szolgáltatásunk

Szoftverfejlesztési szolgáltatásunk

1.) Felmérés
A felmérés keretében az Ügyféllel közösen meghatározzuk a szoftverre vonatkozó specifikációkat, illetve célkitűzéseket. A fázis teljesen ingyenes. Ezután cégünk állást foglal a projekt megvalósíthatóságáról. Vázoljuk a lehetséges árazási konstrukciókat és elszámolási variációkat is. Adunk továbbá egy volumenbecslést,  mely alapján az érdeklődő eldöntheti, hogy kezdetét vegye-e az együttműködés. Amennyiben mindkét fél elégedett a feltételekkel, titoktartási szerződést írunk alá, mely garantálja az üzleti titkok elővigyázatos kezelését.

2.) Megállapodás
Az árazási konstrukciók konkretizálása után kiválasztjuk az ügyfél számára legkedvezőbbet és projekttervet, valamint egy pontosabb becslést készítünk. Definiáljuk továbbá a szoftver szükséges funkcióit, a priorotásokat, és a fejlesztési folyamat minőgbiztosításának mélységét. Ide tartozik például a riporting és tesztelés gyakorisága. Lefektetjük továbbá az átadások formáját, gyakorságát és a megvalósítás határidejét is. Ebben a fázisban is fontos az Ügyféllel közös gondolkozás, különböző opciók ajánlása, tanácsadás. Végezetül megkötjük a szerződést.

3.) Projekt setup
A projekt elindulása függ a megrendelés típusától. Amennyiben az ügyfél már létező szoftvert javítana, vagy fejlesztene tovább, először szükségünk van a programkódra, hogy saját rendszerünkben is elindítsuk az alkalmazást. Ha teljesen új rendszer kialakítása a feladat, először felállítjuk a fejlesztési és tesztelési környezetet. Ide tartozik például az adatbázisok, virtuális szerverek létrehozása. Ennek a fázisnak már lesznek költségei, a látható formát öltő fejlesztés azonban csak ezután veszi kezdetét.

4.) Szoftverfejlesztés
Jellemzően 2-3 hetes sprintekben dolgozunk, az előre megállapított prioritások mentén. Mivel agilis módszertant használunk, a folyamatnak része a tesztelés, hibajavítás, és ennek dokumentálása. Az eredményekről rendszeresen riportot készítünk, az elkészült munkát átadjuk és bemutatjuk. A bemutató során befogadjuk az észrevételeket, és ezek mentén haladunk tovább.

5.) Utolsó bemutató, átadás
A fejlesztési folyamat végeztével a kész szoftvert átadjuk a fejlesztési dokumentációval együtt. A bemutató során átadás-átvételi teszteket végzünk, tehát az ügyfél előtt élőben is végrehajtjuk a folyamatokat, így meggyőződhet róla, hogy működőképes a felállított rendszer. A felmerülő ügyfélvéleményeket befogadjuk, ütemezzük az esetleges módosításokat. 

6.) Üzembe helyezés, bevezetés
Ebben a fázisban elindítjuk az élő rendszert, akár felügyeletet is biztosítva hozzá. Ezután kezdetét veszi a migráció, adatfeltöltés. Létező rendszer esetén ez a korábban használt adatok, termékek feltöltését jelenti. Informáljuk továbbá a felhasználókat is, mely történhet user guide, videós bemutató formájában. Ennek köszönhetően az érintettek egyszerűen létrehozhatják saját accountjukat, regisztrálhatnak vagy más műveletet hajthatnak végre.

7.) Üzemeltetés, utógondozás
Az üzemeltetés részeként kezeljük a felügyeleti rendszerből érkező eseményeket, javítjuk a hibákat. Ebben a fázisban orvosoljuk a felhasználóktól érkező panaszokat. Realizáljuk továbbá az ügyféloldalon felmerülő további kéréseket, funkciók bővítését, továbbfejlesztést.

python
Python
PostgreSQL
PostgreSQL
react
React
javascript
JavaScript
nodeJS
Node.JS
Angular
Angular
TypeScript
Java
Java
css3
CSS
HTML
HTML
VueJS
VueJS
Jasmine
Jasmine
Django
Django

Használt technológiák

szoftverfejlesztes_teszteles

ADATBÁZISKEZELÉS

MySQL, PostgreSQL, Oracle SQL, MongoDB

BACKEND (Java)

Java, Spring, Spring Boot, Hibernate, Spring Security

BACKEND (PHP)

PHP, Laravel, Symfony, Yii, WordPress

BACKEND (Python)

Python, Django, Flask, SQLAlchemy

FRONTEND

JavaScript, React, TypeScript, Jasmine, VueJS, Node.JS, Angular, MaterialDesign, JSP, Bootstrap, CSS, GWT, WordPress

PLATFORMS, DEPLOYMENTS

Maven,  Docker, Google Cloud Platform, OpenStack, Kubernetes, Ansible, Terraform, JFrog Artifactory, Sonatype Nexus, GitLab CI/CD, Jenkins CI/CD

TESZTELÉS

Jira Xray, HP-QC, HP-SM, Polarion, Postman

TESZTAUTOMATIZÁCIÓ

JUnit, PHPUnit, Selenium, JMeter, SoapUI

MÓDSZEREK ÉS ESZKÖZÖK

Scrum, Kanban, Confluence, Jira-boards, GitLab-boards, Eclipse, IntelliJ IDEA, PHPStorm
Szoftverfejlesztés árak

Szoftverfejlesztés árak

A szoftverfejlesztés árát sok tényező befolyásolja, például a fejlesztési feladat komplexitása, a felhasználói felület és a kapcsolódó szolgáltatások. Ügyfeleink különböző árazási konstrukciók közül választhatnak.
 
Az esetek többségében a perc vagy óradíj alapú elszámolást javasoljuk. Ilyenkor a ledolgozott percek után történik a számlázás. A munka megkezdése előtt az ügyfél kap egy volumenbecslést arról, hogy az adott projekt mennyi idő alatt, milyen költséggel valósítható meg. Ez nem a pontos végösszeg, hanem egy keret, mely a munka során változhat, ahogyan az ügyfél igényei is. Rendszeresen jelentjük az előrehaladást, mely tartalmazza a projekt készültségi fokát, és a felhasznált költségkeretet. Az alternatíva tehát rendkívül rugalmas és nyomonkövethető, így kevésbé kockázatos, mint egy fix összegű megrendelés.
 
A fix díjas szerződések esetében egy jól meghatározott megrendelést teljesítünk, mely csak az elfogadott ajánlat elemeit tartalmazza. Emiatt ez kevésbé rugalmas, ugyanakkor célravezető lehet, ha egy pontosan definiált büdzsé és határidő áll rendelkezésre. Ebben az esetben is folyamatosan riportolunk az ügyfélnek. Számlázhatunk meghatározott készültségi szintek, azaz mérföldkövek elérésekor, de sprintenként vagy időszakonként is.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen iparágakban szerzett már tapasztalatot a cég?

Rendkívül változatos ügyfélkörrel dolgozunk, a teljesség igénye nélkül sorolnánk fel néhányat. Partnereink között ügyvédi irodák, telekommunikációs cégek, ingatlanirodák is megtalálhatóak.

Milyen dokumentációt lehet kérni?

Az ügyfél igényeihez alkalmazkodva készítjük el a riportokat, munkaidő statisztikát. Átadjuk továbbá a fejlesztési, üzemeltetési és installációs dokumentációt is. A felhasználóknak készített anyag átadása történhet user guide és videós bemutató formájában is.

Vállal a cég garanciát?

Szerződéses kötelességünk a megfelelő szakértelemmel, gondossággal végzett munka és a kiváló minőségű eredmény szállítása. Vállaljuk, hogy munkánk mások számára is továbbfejleszthető és módosítható lesz. Rejtett hibák azonban mindig előfordulnak. Megegyezés kérdése, hogy ezeket az átadást követően meddig javítjuk díjmentesen. Jellemzően ez két hónap szokott lenni.

Kinek a tulajdonjogába kerül az elkészített szoftver?

Az általunk lefejlesztett egyedi szoftverek esetében, annak egyes komponenseit cégünk felhasználhatja saját fejlesztésű projektekben, ugyanakkor az üzleti megoldás teljes mértékben az ügyfél tulajdonába kerül.