Szolgáltatások, árak

A könnyebb áttekinthetőség érdekében a megrendelhető funkciókat, szolgáltatásokat kategorizáltuk, valamint a termék megnevezése mögött zárójelben megadtuk, hogy véleményünk szerint mennyire fontos annak megléte az Ön irodájában (természetesen nem tudunk mindenkire illeszkedő priorizálást létrehozni, így ez csak jelzés értékű).

5 db pluszjellel: +++++ jelöljük a legfontosabbat, kevesebb pluszjel kisebb fontosságot jelent.

Áraink tájékoztató jellegűek, azok csak körülbelüli értékek. Ennek oka, hogy az általunk elvégzendő munka nagysága erősen függ Ügyfelünk egyéni körülményeitől (irodai munkaállomások száma) valamint igényétől. Szolgáltatásaink erőssége, hogy azokat Ügyfelünk számára testre szabjuk, finomítjuk, amely minden esetben más és más ráfordítást jelent. Termékeink ára tartalmazza az üzembe helyezés és a stabilitást ellenőrző próbaüzem díját. Az árnál zárójelben megadott zöld színű szám ÁFA nélküli nettó árat jelent.

Ahogy korábban a [miben segíthetünk] oldalunkon említjük, cégünk Microsoft Windows alapú munkaállomásokkal rendelkező irodáknak Linux szervert és azzal megvalósított hasznos szolgáltatásokat kínál. A cégek egy részében kivitelezhető lenne a csak Linuxos munkaállomásokból álló iroda felállítása, azonban erre kevesen vállalkoznak - ennek oka, valószínűsíthetően a lehetőség ismeretének hiánya. Tekintse meg ide vonatkozó [ajánlatunkat].

Termékek, szolgáltatások részletes leírása megtekinthető, valamint újra elrejthető a termék nevére kattintással.
Lehetőség van az összes leírás Részletes leírások elrejtése elrejtésére ,valamint  Részletes leírások megmutatására is.


Előfeltétel


Részletes leírás elrejtése  Irodai szerver számítógép (++)
312.500 Ft  (250.000)

Minden szolgáltatásunk előfeltétele egy, az Ön irodájában elhelyezett Linux alapú szerver számítógép. Ezen a gépen kerül megvalósításra valamennyi szolgáltatásunk. Egy 10 fős irodának egy normál kiépítésű munkaállomás elegendő erre a célra, melyet kollégáink megfelelő minőségű hardver elemekből raknak össze. Nagyobb létszámú vállalkozás esetén erősebb szerverre lehet szükség, ekkor a költség 20-40%-kal nőhet. Termékünk díja magába foglalja a hardver, az arra installált Linux operációs rendszer, valamint az üzembe helyezés költségét, továbbá az alábbi megoldásainkat is:
Ha Önnek van...
 • ... egy már nem használt munkaállomása, azt is átalakíthatjuk irodai szerverré, ezáltal Ön megspórolja egy gép árát. 
 • ... egy működő Linux alapú szervere, nem feltétlenül kell új gépet vásárolnia ahhoz, hogy termékeinket használni tudja. Megoldásaink legtöbbjét már meglévő konfigurációkba is integrálni tudjuk.
Keressen meg bennünket (e-mail), és munkatársaink bővebb felvilágosítást adnak.


Adatbiztonság


Részletes leírás elrejtése  Adatmentés - saját szerverre (+++++)
43.750 Ft  (35.000)

Azokról az adatokról, melyek elvesztése nem megengedett (hiszen előfordulhat véletlen törlés, véletlen felülírás, hardver hiba, fizikai sérülés, ...),  biztonsági másolatot kell készíteni. Rendszeresen. A másolatot (inkább másolatokat) jól védett helyen, az eredeti adatoktól távol kell tárolni. Ha a másolatot illetéktelen személyektől védeni kell, akkor azon az adatokat titkosítva kell tárolni.

Többféle adattároló eszköz közül választhatunk. Adott esetben az irodai szerver is megfelelő lehet, azonban - az előbb említettek figyelembe vételével - elsősorban külső adathordozó a helyes választás (DVD lemez, USB diszk), vagy akár egy másodlagos szerver, amit elkülönített helyiségben, vagy másik telephelyen helyezünk el.

A mentések rendszeressége is egyénre szabott. Kihasználva a felhasználói programok automatikus mentés funkcióját  (amikor is a szerkesztett dokumentum minden 2 percben a lemezre íródik), akár 10 perces bontásban is készíthetünk mentést az adatokról.

Az Ön számára legmegfelelőbb megoldás a megőrizendő adatok természetétől és az Ön biztonságra vonatkozó elvárásától függ.

Termékünk díja nem tartalmazza a kiválasztott adattároló egység árát: külső USB diszk, szalagos egység, ...
Részletes leírás elrejtése  Adatmentés - bérelt tárterületre (+++++)
7.500/év Ft  (6.000/év)

Kérjük, olvassa el előző, "Adatmentés - saját szerverre" megoldásunk leírását, hogy röviden tájékozódjon az adatmentés fontosságáról. A "bérelt tárterületre" támaszkodó megoldásunkkal úgy kínálunk fel Önnek adatmentési lehetőséget, hogy nem kell Önnek sem szervert, sem külső tárolót (DVD, USB-diszk, szalagos egység) biztosítani. Adatai kódólva, csak az Ön által ismert jelszóval védve kerülnek cégünk szervere által kínált redundáns tárterületre. A számítógépén végrehajtott installáció után már soha többé nem kell foglalkoznia a mentés problémájával, hiszen a gép innentől mindent automatikusan elvégez Ön helyett.

A termék használatához természetesen internet kapcsolatra is szükség van, amennnyiben Önnek nincs szélessávú internete, vagy a mentendő adatmennyiség bizonyos mértéknél nagyobb, a megoldás nem alkalmazható.
Részletes leírás elrejtése  Adattükrözés (+++)
37.500 Ft  (30.000)

Az irodai szerveren elhelyezett (megosztott vagy személyes) adatok úgynevezett tükrözött diszkeken kerülnek tárolásra. A szakma ezeket RAID-tömböknek nevezi. A lényege (elnagyoltan és kissé ferdítve), hogy az adott fájl, dokumentum több példányban van meg, amelyek több diszken helyezkednek el. Ezzel a technológiával az adatokat többszörös sebességgel írhatjuk-olvashatjuk, mint "hagyományos" módon, valamint a diszk hardver hibája esetén semmi veszteség nem éri a felhasználót.

Az általunk megrendelt szerver számítógép felár nélkül magában foglalja ezt a funkciót.

A funkció díja már létező de még nem tükrözött Linux szerveren való elhelyezésre vonatkozik, és nem tartalmazza a szükséges diszkek árát (+ kb. 20.000 Ft)
Részletes leírás elrejtése  Vírusírtó, Antivírus, Antispyware (++)
12.500 Ft /db  (10.000)

Windowsos munkaállomások elengedhetetlen tartozéka egy megbízható vírusirtó, valamint adat-kémelhárító program. A szerver megszűri a leveleken beérkező nem kívánt élősködőket, azonban azok internet böngészőből, Microsoft dokumentumokból is beszivárognak számítógépére. A szerveren megosztott hálózati mappák vírusirtása központilag is végrehajtható.

A piacon léteznek ingyenes vírusirtók, azonban vállalati felhasználás esetén, általában licensz díjat kell fizetni. Az ár ezt nem tartalmazza.
Részletes leírás elrejtése  E-mail mentés (++)
23.750 Ft  (19.000)

Az irodába minden beérkező, valamint minden az irodából kiküldött e-mail-ről másolat készül (mely a fent említett adatmentésnek része is lehet). Ezen intézkedés bevezetésével minden, valaha a céget érintő levél elővehető (véletlenül letörölt e-mail, munkaállomáson tárolt postafiókok elvesztése mostantól nem jelent majd gondot).
Részletes leírás elrejtése  Rendszermentés (++)
25.000 Ft  (20.000)

Az általunk elhelyezésre kerülő szerverről is - mely a bekonfigurált szolgáltatásokat végzi - ajánlott időnként (változtatás, installáció után) biztonsági mentést, úgynevezett rendszermentést végezni. A fentebb említett mentési funkciók gondoskodnak a szerver saját  adatainak helyreállíthatóságáról. Ez utóbbira akkor lehet szükség, ha a szerverben elhelyezett diszkkel hardver hiba történik, és arról szakembereink nem tudják már az adatokat kinyerni.

Rendszermentés nélkül, Ügyfelünknek az újra-installációt tudjunk ekkor felajánlani, mely napokba telhet (hiszen minden, az Ügyfél által korábban megvásárolt terméket újra be kell állítani). Friss installációból adódóan pedig  apró hibák is lehetnek (hisz nem előzi meg alapos tesztelés a rendszer élesbe állítását), melyek a napi használat során merülnek majd fel.

Rendszermentés meglétével azonban 3-4 óra leforgása alatt újra üzemképes lesz az irodai szerver, melynek állapota sokkal stabilabb mintha azt újonnan installáltuk volna.
Részletes leírás elrejtése  Másodlagos irodai szerver (+)
312.500 Ft  (250.000)

Ahogy fentebb bemutattuk, ha a szerverben súlyos hardver hiba történik - amely miatt az üzemképtelen -, akkor annak javítása, szükség szerinti visszaállítása után (ami kb. 3-4 óra) lesz ismét elérhető. A közben eltelt idő alatt a szerver által üzemeltett szolgáltatások (levelezés, internet elérés, Fax szerver, fájl megosztás, ...) nem elérhetőek. Ha Ön ekkora időkiesést sem engedhet meg magának, ekkor segíthet a másodlagos szerver.

A másodlagos szerver rendszeres időközönként (akár 10 percenként is) aktualizálja adatait az elsődleges, fő irodai szerverről. Ha az imént vázolt hardver probléma fellép, 20-30 perc alatt a másodlagos szerver átveszi a fő szerver minden feladatát.

Másodlagos szerver összeállítása gyengébb hardverekből történik, mint amiket egy fő szerver esetén használnánk, hiszen ezen gép csak
átmeneti jelleggel üzemel (amíg a hibás szerver alkatrész cseréje, helyreállítása zajlik).
Részletes leírás elrejtése  Adat-visszaállítási felhasználói felület (+)
30.000 Ft  (24.000)

Amennyiben valamely fájlt, dokumentumot (akár teljes könyvtárat) kell a mentésből visszaállítani, azt általában cégünk munkatársai teszik. Ennek oka, hogy ezen adatok kezelése fokozott odafigyelést igényel, valamint rendszergazdai jogosultságok kellenek hozzá. Azonban lehetőség van arra is, hogy Ügyfeleink is áttekinthessék az automatikusan elkészített mentéseket, valamint azokból akár tetszésük szerint válogassanak, visszaállítsanak. Amennyiben erre van igény, akkor erre egy web-alapú (internet böngészővel használható) grafikus felületet tudunk felkínálni.
Részletes leírás elrejtése  Szünetmentes tápegység (UPS) (+)
38.750 Ft  (31.000)

Szünetmentes tápegység (UPS) elhelyezésével áramszünet esetén tovább dolgozhat Ügyfelünk az elektromos készülékekkel. Javasoljuk nem csak az irodai szervert az UPS-re kötni, de minden, az internet eléréséhez szükséges hálózati eszközt (ADSL modem, ethernet switch, WiFi router, HUB). Így Ügyfelünk laptopja segítségével továbbra is eléri leveleit, a megosztott dokumentumokat és az internetet. Nagyobb teljesítményű UPS vásárlása esetén további eszközöket is van mód UPS-re kötni: egy-két munkaállomást, faxot, valamint egy kis teljesítményfelvételű nyomtatót. Így Önnek semmilyen eszközt nem kell áramkimaradás esetén munkahelyén nélkülözni. Az UPS lemerülésének közeledtével a szerver a munkaállomásokat informálja, így az ott dolgozó kolléga időben elmentheti még dokumentumait és biztonságban leállíthatja gépét.

Az ár a szünetmentes tápegység árát nem tartalmazza, azonban a megfelelő modell kiválasztását, üzembe helyezését és az egyszeri üzempróbát (szimulált áramkimaradás) igen.

Egy alap UPS ára (szerver és internet elérés számára) kb. 20-40.000 Ft, egy nagyobb kapacitású, 5-8 munkaállomást, nyomtatót, faxot ellátó egységé kb. 200.000 Ft


Információ megosztás, hálózati megoldások


Részletes leírás elrejtése  Fájl szerver (++++)
0 Ft  lásd Előfeltétel

Fájlait, dokumentumait, melyeket többen is szeretnének elérni, vagy melyeket biztonságban szeretne tudni ne a lokális munkaállomásokon tárolja, hanem helyezze el azokat az irodai szerveren, egy erre a célra kialakított területen. A szerveren definiált megosztásokhoz jogosultságokat rendelhet, fájlok hozzáférése (megnyitása, módosítása) naplózásra kerülhet.
Részletes leírás elrejtése  Internet tűzfal, Firewall (++++)
18.750 Ft  (15.000)

Irodája hálózatát - ahol a produktív munka folyik és privát adatai találhatóak - meg kell védeni az internetről beérkező támadásoktól. Ennek módja, hogy az irodai szerver kaput kell képezzen az internet és a munkaállomások között. Az így kialakított belső irodai hálózat (intranet) és a külső hálózat (internet) között csak a tűzfal program által engedélyezett adatforgalom lehetséges. A munkaállomásokon elhelyezett tűzfal nem elegendő, mivel sajnos a legtöbb irodai alkalmazott felelőtlenül engedélyezhet azon átjárókat.
Részletes leírás elrejtése  Windows domain (++++)
12.500 Ft  (10.000)

A Windows domain struktúra nem más (kissé elnagyolva), mint hogy személyes beállításainkat, melyeket a Windows-on, valamint az általunk használt programokon végzünk el (háttér, ikonok, Outlook postafiók, internet bookmark-ok, ...), nem a saját munkaállomáson, hanem egy központi helyen, a domain kontrollerén (az irodai szerver) tároljuk.

A domain környezetet két fontos előnnyel jár:
 • Munkaállomásai jelszavas védelem alá kerülnek, csak az tud ott bármit is tenni, akinek Ön felhasználást engedélyezett (felhasználói név, jelszó).
 • Ha egy munkaállomás hardver hiba miatt használhatatlanná válik, a pórul járt kolléga zavartalanul átülhet egy éppen szabad géphez és minden ugyan úgy fog ott kinézni, működni, ahogy azt régi gépén megszokta.
Mivel a domain környezet kialakításának része a jelenlegi munkaállomások egyenként történő átkonfigurálása, ezért a megoldás díja alapvetően a PC-k számától függ, így azt darab számra vonatkoztatva adtuk meg.
Részletes leírás elrejtése  Fax szerver (++)
56.250 Ft  (45.000)

Küldje és fogadja faxait papír felhasználás nélkül, úgy hogy székéből fel sem kell kelnie. A Fax szerver üzembe helyzését minden Ügyfelünknek ajánljuk.

A bejövő faxot a szerver egy megosztott könyvtárba helyezi el (dátum szerint rendszerezve, PDF formában) és e-mail értesítést küld róla, melyben megtalálható linkre kattintva nyílik ki a fájlkezelő alkalmazás, vagy éppen az internet böngésző. Iktató modulunk beépítésével a beérkezett faxot először a titkárnő/asszisztens iktatja (feladó adatai, tartalom és tárgy megadása) majd hozzárendeli a felelős kollégához, aki ekkor kap róla e-mail-értesítést. A beérkezett faxok áttekinthetők, kereshetőek (feladó, beérkezés ideje, tárgya, felelős kolléga szerint), szükség esetén nyomtathatók.

Fax küldése hasonlóan történik, mint egy nyomtatás. Lehetőség van fedlap sablon használatára, amit a szerver automatikusan kitölt (feladó adatai, hivatkozási azonosító), sőt a fedlapra személyes aláírást, bélyegző lenyomatot is elhelyez. Az elküldött faxok listája (hasonlóan a beérkezettekéhez) áttekinthető, kereshető. Lehetőség van csoportos fax küldésére is, amikor egy faxot több számra kell elküldeni. A fax több címzettnek való elküldése nem kerül szinte semmivel sem több munkába (nem egy faxszámot, hanem többet kell egy mezőben felsorolni), a rendszer elvégzi a küldést.

Lehetőség van csak a küldés, illetve csak a fogadás megrendelésére is.

A szoftver nem tartalmazza a szükséges faxmodem árát, ami kb. 15.000 Ft/db. Használható több faxmodem is, ez meggyorsítja a küldés/fogadást, ha irodájában több kolléga egyszerre faxolna.
Részletes leírás elrejtése  Nyomtató accounting (++)
43.750 Ft  (35.000)

Mennyi papírt használ fel Ön havonta nyomtatásra?

Ez egy egyszerű kérdésnek hangzik, de mégis a cégek nagy része nincs tisztában azzal, hogy mennyi papírt használ fel valójában. Ha Ön mégis tudja, vajon azt is tudja, hogy mire megy el ez a papírmennyiség? Ezen szolgáltatás segítségével felügyelete alá vonhatja az irodában használt nyomtatókat. Lehetőség nyílik a nyomtatás naplózására, illetve különböző nyomtatási szabályokat állíthat be az egyes munkatársaknak, így papírt és ezáltal pénzt takaríthat meg.

Egyszerű, web-es (internet böngészővel használható) felületen készíthet kimutatásokat és grafikonokat nyomtatóra, felhasználóra és időszakra lebontva. Készíthet statisztikákat, amelyek meghatározott időközönként automatikusan kerülnek kiküldésre a beállított e-mail címekre. Így Ön mindíg tisztában lehet az iroda papírfelhasználásával és akár a munkatársak is rendszeresen értesülhetnek az általuk nyomtatott oldalak számáról.

Ezek után, ha legközelebb felmerül a kédés, hogy "mire megy el ez a sok pénz amit papírra költünk?", a válasz csak néhány kattintásra van.
Részletes leírás elrejtése  Otthon is iroda / Virtuális privát hálózat (++)
46.875 Ft  (37.500)

Irodában tárolt adatait, irodai szolgáltatásokat (levelezés, megosztott dokumentumok, intranet weboldalak, Fax szerver, központi címtár,... ) akár otthonról, vagy internet kávézóból is elérheti, mindezt maximális adatvédelemmel és biztonsággal. A virtuális privát hálózat (VPN) segítségével otthoni asztali számítógépe, valamint hordozható laptopja egy kattintásra az irodai hálózat része lehet, úgy érezve, mintha bent ülne munkahelyén.
A szolgáltatás ára függ a virtuális hálózatra csatlakoztatni kívánt gépek számától. A fenti ár 2 db kliens beállítását tartalmazza.
Részletes leírás elrejtése  Szabadságon vagyok / Out of office (++)
18.750 Ft  (15.000)

Irodájában dolgozó munkatársak szabadságra menetelük alkalmával beállíthatják, hogy távollétük alatt automatikusan válaszlevelet kapjanak a nekik levelet írók. Van mód levéltovábbításra is, amikor a rendszer az automatikus válasz mellett (vagy helyett) a beérkezett levelet továbbküldi a megjelölt kollégának is. Partnerei így mindig informáltak kapcsolatuk elérhetőségéről.

Megjegyezzük: a funkció a Microsoft Exchange szervernek is része, azonban annak jóval magasabb a bekerülési költsége (lásd következő terméknél).
Részletes leírás elrejtése  Megosztott naptár (+)
56.250 Ft  (45.000)

Ha munkahelyén használják a Microsoft Outlook naptár funkcióját, előfordulhat, hogy vannak olyan események, találkozók, melynek időpontja több munkatárs számára is szem előtt tartandó. Célszerű erre egy olyan hálózati naptárt létrehozni, melyben az elhelyezett események mindenki számára elérhetőek. Elég oda egy kollégának valamit bevinni, és máris minden érintett láthatja azt saját munkaállomásán. Megosztott naptár használata semmi különbséget nem jelent a saját eddig használt naptárához képest.

A megvalósításhoz fizetős szoftver-komponens szükséges, melynek ára a naptárhoz csatlakozni kívánt felhasználók számától függ. 10 fős használat esetén ez kb. 50.000 Ft egyszeri költséget jelent.

Alternatívaként Microsoft Exchnage szerverrel is megoldható a feladat, azonban annak költsége (5-10 felhasználó estetén) kb. 450.000 Ft lenne (ebben benne van a gép, az installáció, és a szoftver ára is).
Részletes leírás elrejtése  Intranet oldalak, Wiki (+)
25.000 Ft  (20.000)

Munkatársai számára közérdekű információk helye a belső intranet oldalakon van. Egy átgondoltan felépített, jól strukturált, keresési funkcióval ellátott belső weboldal, melyet internet böngészővel tekintünk meg, könnyed és leghatékonyabb módja a belső céges adatok publikálásának. Ahhoz, hogy valóban egyszerűen lehessen ide információt bevinni, korunk méltán népszerű technológiáját a Wiki-t ajánljuk. Egy Wiki alapú internet oldal (céges tudástár) használatához nem kell különlegesebb fokú számítástechnikai szakismeret. Azt olvasni, módosítani minden munkatárs képes.

A díj magában foglalja egy rövid bevezető megtartását, ahol a Wiki kezelés alapvető lehetőségeit bemutatjuk.
Részletes leírás elrejtése  Központi megosztott címjegyzék (+)
37.500 Ft  (30.000)

Ha partnereivel vállalkozásában több kolléga is kapcsolatot tart, ajánlott megosztott címjegyzék használata. Ekkor egy központi helyen kerülnek tárolásra a partnerek adatai (név, szélhely, lakcím, e-mailcím, telefon, ...), nem pedig valamely kolléga saját munkaállomásán. Új kapcsolat felvétele, adatmódosítás egyszerűen megtehető, az aktualizált ezáltal azonnal elérhető a kollégák számára. A címjegyzék beépül levelező programjába, így elegendő csak a címzett nevének (vagy e-mail címének) első 3-4 betűjét begépelni, a levelező program felkínálja a lehetséges találatokat.

Elektronikusan tárolt, jelenlegi címjegyzékét is segítünk átvinni a központi címjegyzékbe, nem szükséges azt kézzel, egyenként beírogatni.
Részletes leírás elrejtése  Hálózati szkennelés (+)
43.750 Ft  (35.000)

Ha naponta 1-2 alkalomnál többször van szükség szkennelésre, ajánlott az eszközt a szerverre csatlakoztatni, és megosztani a munkaállomások között. Ezáltal nem kell azt a kollégát zavarni, akinek a gépére a szkenner csatlakoztatva van.

Ha Önnek egy dedikált munkaállomás áll rendelkezésre szkennelési célból, javasoljuk azt a PC-t szerverré átalakítani.

A szerveren történő szkennelésnek több előnye is van: lehetőség van a beolvasott dokumentumokat feldolgozni. A szerver képes azokat képpé, PDF dokumentummá alakítani, tömöríteni, kicsinyíteni-nagyítani, fekete-fehér változatot készíteni.
Részletes leírás elrejtése  Automatikus hálózat konfiguráció
18.750 Ft  (15.000)

Ezen funkcióra igazán akkor van szükség, ha Ön irodájában partnereket fogad, akiknek hozzáférést kíván nyújtani akár irodai erőforrásokhoz (nyomtató, megosztások melyeken publikus fájlok érhetőek el), vagy az internethez. Ekkor vendégének nem kell misztikus számokat állítgatnia és eldugott menükben keresgélnie, csak bekapcsolja laptopját és az automatikusan beállítódik. (Számítástechnikában jártasabbak számára e termékünk DHCP-server, nameserver, webproxy funkciókat foglal magába)
Részletes leírás elrejtése  Automatikusan szinkronizált letöltési terület
25.000 Ft  (20.000)

Amennyiben az Ön cége már rendelkezik saját weboldallal, elképzelhető, hogy rendszeresen kíván ott elhelyezni dokumentumokat.  Megoldásunkkal egyszerűsítjük ezt a feladatot: Önnek nincs más dolga, mint a dokumentumot bemásolni egy mappába, vagy e-mail-en elküldeni egy megadott saját címre (ami az Önnél elhelyezett szerverünkre kézbesítődik) és a szerver feltölti azt az Ön webszerverére, aktualizálva akár az ott elérhető letöltéseket bemutató HTML oldalt.
Részletes leírás elrejtése  Modemes internet kapcsolat
18.750 Ft  (15.000)

Elsősorban szélessávú internettel nem rendelkező Ügyfeleinknek ajánljuk e termékünket. Egy telefon modem (melynek egyszeri költsége 10-20.000 Ft) szerverre csatlakoztatásával a telefonvonal felhasználásával (helyi beszélgetési díj tarifával) irodájából az internet elérhetővé válik. A modemek sebessége sajnos erősen korlátozott, így e kapcsolatot elsősorban levelezés megvalósítására ajánljuk. Javasolt még ezen megoldás, ha internet kapcsolattal nem rendelkező Ügyfelünk számára szerver felügyeletet biztosítunk.

A szoftver nem tartalmazza a szükséges faxmodem árát, ami kb. 15.000 Ft
Részletes leírás elrejtése  Web-robot
28.125 Ft  (22.500)

Ha van olyan weboldal az interneten, melyen rendszeresen megjelenik olyan információ, ami érdekli Önt, nem kell azt az oldalt napi rendszerességgel figyelgetnie, munkatársaink kifejlesztenek egy Web-Robot programot, mely megteszi azt Ön helyett. A lényegi információt pedig kívánsága szerint feldolgozzuk, tudomására hozzuk.
Részletes leírás elrejtése  Google az irodában
37.500 Ft  (30.000)

A központi szerveren tárolt adatokat (Microsoft Word, Excel dokumentumok, PDF fájlok, Email-ek, stb.) a Google keresőmotorjával leindexelve Ügyfeleink egy, a belső intraneten elhelyezett "Google-szerű" weboldalon kereshetik meg másodpercek alatt.
Hasonlóan, mint ahogy azt a Google Desktop alkalmazás kínálja, viszont a kliens számítógépekre semmilyen szoftver telepítése nem szükséges.
Részletes leírás elrejtése  Munkaidő nyilvántartás
60.000 Ft  (48.000)

Papír alapú rögzítés helyett teljesen elektronikus, minden munkatárs számára egyénileg használható munkaidő nyilvántartás. Egyszerűbb, gyorsabb adminisztrációt biztosít.
A testreszabható lekérdezések, táblázatok, összesítések az adminisztrátorok / titkárság munkáját is nagyban megkönnyítik. Támogatja a havi, illetve heti nézetet, a havi / heti adatok nyomtatását, nemzeti ünnepeket, ledolgozandó hétvégéket. A program szinte minden funkciója az adott iroda igényeihez mérten személyre szabható.

Jelenleg is fejlesztés alatt áll, a részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Levelezés


Részletes leírás elrejtése  Saját levelező szerver (+++)
31.250 Ft  (25.000)

A legtöbb internetszolgáltató az internetelérés mellé korlátozott számú e-mail postafiókot is rendelkezésre állít. Ezen postafiókokban tárolt leveleket célszerű inkább egy saját levelező szerveren tárolni, így nincs többé postafiók méret határ, melyet leveleinket törölve, archiválva be kell tartanunk. Az e-maileket több módon is elérhetjük majd (otthonról, internet kávézóból). Az irodai levelezőszervert oly módon is alakíthatjuk, hogy minden postafiók ott kerül elhelyezésre, így innentől kezdve valóban a magunk urai vagyunk, annyi e-mail címet hozhatunk létre, amennyit kívánunk, korlátozások nélkül.
Részletes leírás elrejtése  Vírus és levélszemét/spam szűrés (+++)
31.250 Ft  (25.000)

Az irodai szerverre elhelyezett többszörös vírus- és levélszemét-szűrés segítségével postafiókjába jóval kevesebb kéretlen levél érkezik.
Részletes leírás elrejtése  Digitális aláírás (+++)
37.500 Ft  (30.000)

Javasoljuk minden, az Ön cégétől kiküldött e-mailt egy cégszerű digitális aláírással hitelesíteni. Ezen funkció bevezetésével, lehetetlenné válik illetékteleneknek az Ön cége nevében e-mail-t küldeni. Meghamisított e-mail küldése rendkívül egyszerű, azonban a digitális aláírás véget vet a veszélynek.

A digitális aláírás mellé javasoljuk továbbá minden elküldött leveléhez úgynevezett "Disclaimer" (jogi nyilatkozat) hozzácsatolását, védve Önt az elgépelt címekre véletlenül elküldött levelek, valamint az e-mail-ekbe esetlegesen megbúvó vírusok által okozott károk jogi és anyagi következményeitől.

Az ár nem tartalmazza a szükséges digitális tanúsítvány díját, amely kb. 10.000 Ft + ÁFA /év, amit egy magyarországi hivatalos tanúsítvány kiadótól kell megrendelni (pl. NetLock).
Részletes leírás elrejtése  Webmail (++)
25.000 Ft  (20.000)

Levelzés ún. Web e-mail klienssel, amikor az internet böngésző segítségével történik a levelek olvasása és küldése. Mindezt  titkosított kommunikációval (ilyenek pl. a freemail, hotmail, gmail szolgáltatók) végezve. Ekkor bármilyen internet eléréssel rendelkező gép elé ülve, sikeres felhasználói név és jelszó megadása után használhatjuk irodai postafiókunkat.
Részletes leírás elrejtése  Irodai postafiók otthonról (+)
12.500 Ft  (10.000)

Amennyiben nincs szüksége a fentebb bemutatott virtuális privát hálózat (VPN) által kínált irodájához történő teljes körű csatlakozásra és csak az irodai postafiókját szeretné otthoni számítógépéről, laptopjáról elérni, akkor elegendő Önnek e termékünket megrendelnie. Leveleit biztonságos csatornán olvashatja és üzenetek olvasása, küldése semmiben sem lesz más, mintha az irodában ülne. Levelezéshez használhatja jól megszokott e-mail kliensét (Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, Pegasus, Eudora).
Részletes leírás elrejtése  Megosztott postafiók (+)
15.625 Ft  (12.500)

Amennyiben Ön szeretne olyan e-mail címet (címeket), melyre beérkező leveleket több munkatárs is olvasna (titkarsag@cegnev.hu, megrendeles@cegnev.hu), akkor ezt ún. megosztott postafiókkal javasolt megvalósítani. Ennek a helytakarékosságon kívül más előnye is van. Alapvetően két fajta konfiguráció képzelhető el:
 • egy példányos: ekkor, ha valaki elolvas egy új levelet a postafiókban vagy töröl például egyet, akkor ezen módosítás másnál is azonnal aktualizálódik, tehát ő az előbbi levelet olvasottnak látja, illetve az utóbbi tőle is eltűnik
 • virtualizált több példányos: ebben az esetben mindenkinek van egy privát másolata a postafiókról, így az abban végrehajtott változtatásokat más nem látja
Hogy melyik típusú beállítás megfelelő Önnek, az adott postafiók céljától, felhasználási módjától függ.

Támogatás, Segítségnyújtás, Felügyelet


Részletes leírás elrejtése  Linux szerver felügyelet
12.500 Ft  /hó -tól   (10.000)

Kézséggel elvállaljuk LINUX alapú szerverek felügyeletét, karbantartását, adminisztrációját. Amennyiben nem cégünk installálta a szervert, akkor ingyenes előzetes állapotfelmérését végzünk. Havi díjas felügyeleti szolgáltatásunk alatt a következő tevékenységek rendszeres elvégzését értjük:
 • szerver terheltség megfigyelése
 • szerveren üzemeltetett szolgáltatások, funkciók helyes működésének ellenőrzése
 • hiba potenciálok időben történő felismerése
 • biztonsági frissítések követése, installációja
 • havonta 2 órában a szerver távoli adminisztrációja, amikor a fenti tevékenységek során észleltek miatt a rendszert módosítjuk
 • a megállapodás részét képező rendelkezésre állási mutató(k) figyelembe vétele
Eddigi tapasztalataink azt mutatták, hogy a szerver felügyeleti megállapodás részét képző, a szerveren végzendő adminisztrációs tevékenységekre vonatkozó havi 2 óra elegendő egy alap LINUX szerver stabil üzemeltetéséhez.

Fontos megemlítenünk a rendelkezésre állási mutatót. Ez egy százalékban megadott érték, hogy az adott szerver/szolgáltatás/funkció  (napra, hónapra, évre, munkaidőre) lebontva hány százalékban kell, hogy kifogástalanul működjön. Ha például ez 50%, akkor az azt jelenti, hogy minden második nap az adott funkció akár ki is kapcsolható.

100%-hoz közeli rendelkezésre állási mutató megköveteli számos termékünk, szolgáltatásunk meglétét.

A szerver által ellátott funkciók száma, valamint azok rendelkezésre állási követelményei meghatározóak a felügyelet havi díjában.
Részletes leírás elrejtése  Windows szerverek felügyelete
nem vállaljuk 

Megfelelő szakismeret hiányában Windows alapú szerverek felügyeletét nem tudjuk elvállalni.
Részletes leírás elrejtése  Munkaállomások felügyelete
lásd Támogatás 

Windows és Linux alapú munkaállomások felügyeletét a következő paragrafusban, a Támogatás alatt kínáljuk.
Részletes leírás elrejtése  Támogatás
25.000 Ft  /hó -tól  (20.000),vagy 6.250 Ft  /óra -tól  (5.000)

Ha valaki számítógéppel dolgozik, gyakran kerül olyan helyzetbe, hogy egy probléma megoldásához segítségre van szüksége. Legtöbbször elhangzott kérdések: "ezt már meg megint miért csinálta", "hogy lehet azt megcsinálni, hogy...". Ilyenkor általában a majd minden cégnél megtalálható számítástechnikában jártas kolléga az, akihez kérdéssel lehet fordulni.

Mindaddig jó ez a módszer, amíg az illető munkatárs tudja, mi a megoldás, illetve amíg jut erre ideje. Noha megjegyeznénk, hogy álláspontunk szerint gazdaságosabb, ha minden munkaerő azt teszi, amiért őt valójában alkalmazták.

Cégünk kézséggel áll az Ön rendelkezésére napi felmerült kérdései, problémái gyors megoldására
 • Igény esetén Ügyfeleink számára (webes) probléma-nyilvántartó felületet biztosítunk, ahol egyszerűen tehetik fel kérdéseiket, jelezhetik gondjaikat és ahol nyomon követhetik annak kezelését. A problémákat van mód rangsorolni.
 • Program installáció, víruseltávolítás.
 • Sürgős esetekre telefonos segítséget nyújtunk.
 • Internetes kapcsolat megléte esetén szakembereink távolról megtekinthetik a bajba jutott kolléga képernyőjét, leegyszerűsítve s meggyorsítva ezzel a hiba bemutatását, megoldását.
 • Számítástechnikai hardver vásárlása előtt kikérheti véleményünket.
 • Informatikai problémáinak megoldásához segítünk a legmegfelelőbb szoftvermegoldást megtalálni.

Szolgáltatásunk ára erősen függ az egyedi igényektől, a megrendelő jelenlegi számítástechnikai rendszerének kiépítésétől, a jelzett problémákhoz elvárt reakcióidőtől.

Windows helyett csak Linux


Részletes leírás elrejtése  Linux munkaállomások
62.500 Ft /db  (50.000)

Ahogy fentebb említettük az esetek egy részében egy csak Linuxos munkaállomásokból álló iroda felállítása is kivitelezhető lenne. Minden számítástechnikai feladathoz létezik megfelelő program, melynek használata teljesen hasonló a Windows-os megfelelőéhez: legyen az szövegszerkesztés, táblázatkészítés, prezentáció, levelezés, DVD lemezírás,... vagy zenehallgatás, filmnézés.

Linux alapú munkaállomásnak több előnye is van:
 • Ingyenes (de természetesen itt is vannak speciális, fizetős alkalmazások). Nem kell megvásárolni semmilyen Windows licenszet és Office alkalmazásokra sem kell költeni. A munkaállomás ingyen legális.
 • Nincs szükség vírusirtóra (a vírusok alapvetően a Windows hibáira épülnek, ezért esetünkben irrelevánsak). Mivel azok nem futnak, így nem is vesznek el a géptől erőforrást.
 • Adminisztrációja könnyen kivitelezhető távolról (interneten keresztül).

Mégis hogy néz ki egy Linux munkaállomás? Erre csak egy helyes válasz van: úgy ahogy azt a használója kívánja. Számos példát található a [Lynucs] weboldalon, egyet azok közül [ide] is elhelyeztünk.

Szerver bérlés (server hosting)


Részletes leírás elrejtése  Virtuális szerver
3.750 Ft /hó  (3.000)

Új szolgáltatásunkkal Ön saját virtuális Linux szervert bérelhet, saját IP címmel. Ezen tetszőleges szolgáltatásokat (Web szerver, ...) futtathat, az adminisztrációhoz szükséges "root" jelszót csak Ön ismeri!

A virtuális [Xen] szervernek köszönhetően Önnek nem kell hardware-re költeni, a fizikai üzemeltetés teljes egészében a mi gondunk!
 

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Utolsó módosítás: ¤ Oldalt készítette: Novin [észrevétel]